Over ons

Wij, Fietsmaatjes Borne, staan voor jou klaar om samen lekker te gaan fietsen. Fietsvrijwilligers gaan samen met jou, als fietsgast, een mooie tocht fietsen door het prachtige Twentse landschap. Onderweg lekker gezellig samen kletsen en genieten van de natuur en/of steden en dorpen. Je hoeft zelf niet mee te trappen, het kan/mag wel. Onderweg kun je samen nog een kop koffie drinken of iets anders.

Een groep vrijwilligers is, op initiatief van en in samenwerking met Welzijn Ouderen Borne – Wijkracht, in april – mei 2021 in voorbereiding gegaan met het oprichten van de nieuwe Stichting Fietsmaatjes Borne. Dit vanuit de wens en ervaren van een behoefte tot een doorontwikkeling van de Duo-Fiets Borne. Specifiek om te komen tot een gericht aanbod in de koppeling tot maatjes. Fietsmaatjes NL ( http://www.fietsmaatjes.nl ) heeft daarin een uitgewerkt en beproefd concept dat door Movisie en het Oranjefonds een landelijke uitrol kent.

Op 14 september 2021 is officieel de nieuwe Stichting Fietsmaatjes Borne opgericht in het bijzijn van de notaris Jeroen Kuhlman uit Borne.  We zijn de 1e lokale Fietsmaatjes organisatie in de provincie Overijssel! 

Naast het opbouwen van een goede organisatie hebben we, als lokaal team (bestuur en coördinatoren), ook een beleidsplan met een 1e begroting opgesteld. Tevens is een sponsorbeleidsplan en een communicatie- en PR plan opgesteld en ook een eigen website gerealiseerd. In het najaar 2021 zijn we gestart met het werven van gelden voor in 1e instantie 2 nieuwe duofietsen te kunnen bestellen. We zijn blij met de vele sponsoren en particuliere donateurs, die mooie bedragen hebben gedoneerd.  Na de feestelijke presentatie van de 2 nieuwe duofietsen op 20 april 2022, in het bijzijn van ondermeer burgemeester Jan Pierik, kunnen we vanaf 1 mei fietsen met onze gasten op de nieuwe duofietsen. 

Het huidige team met vrijwilligers bestaat uit het bestuur met 6 leden, 4 coördinatoren ‘gasten & fietsvrijwilligers’, de coördinator ‘technisch fietsbeheer’ en 2 technische fietsbeheerders, coördinator ‘communicatie en PR’ en een sponsorcommissie. Naast dit team zijn er momenteel (begin augustus 2022) circa 30 personen betrokken als fietsvrijwilliger.