Over ons

Wij, Fietsmaatjes Borne, staan voor jou klaar om samen lekker te gaan fietsen. Fietsvrijwilligers gaan samen met jou, als fietsgast, een mooie tocht fietsen door het prachtige Twentse landschap. Onderweg lekker gezellig samen kletsen en genieten van de natuur en/of steden en dorpen. Je hoeft zelf niet mee te trappen, het kan/mag wel. Onderweg kun je samen nog een kop koffie drinken of iets anders.

Een groep vrijwilligers is, op initiatief van en in samenwerking met Welzijn Ouderen Borne – Wijkracht, in april – mei 2021 in voorbereiding gegaan met het oprichten van de nieuwe Stichting Fietsmaatjes Borne. Dit vanuit de wens en ervaren van een behoefte tot een doorontwikkeling van de Duo-Fiets Borne. Specifiek om te komen tot een gericht aanbod in de koppeling tot maatjes. Fietsmaatjes NL ( http://www.fietsmaatjes.nl ) heeft daarin een uitgewerkt en beproefd concept dat door Movisie en het Oranjefonds een landelijke uitrol kent.

Op 14 september 2021 is officieel de nieuwe Stichting Fietsmaatjes Borne opgericht in het bijzijn van de notaris Jeroen Kuhlman uit Borne.  We zijn de 1e lokale Fietsmaatjes organisatie in de provincie Overijssel! 

Naast het opbouwen van een goede organisatie hebben we, als lokaal team (bestuur en coördinatoren), ook een beleidsplan met een 1e begroting opgesteld. Tevens is een sponsorbeleidsplan en een communicatie- en PR plan opgesteld en ook een eigen website gerealiseerd. In het najaar 2021 zijn we gestart met het werven van gelden voor in 1e instantie 2 nieuwe duofietsen te kunnen bestellen. We zijn blij met de vele sponsoren en particuliere donateurs, die mooie bedragen hebben gedoneerd.  Na de feestelijke presentatie van de 2 nieuwe duofietsen op 20 april 2022, in het bijzijn van ondermeer burgemeester Jan Pierik, zijn  we vanaf 1 mei gaan fietsen met onze gasten op de nieuwe duofietsen. 

Het huidige Lokaal team met 14 vrijwilligers bestaat uit het bestuur met 6 leden, 4 coördinatoren ‘gasten & fietsvrijwilligers’, de coördinator ’technisch fietsbeheer’ en 2 technische fietsbeheerders, coördinator ‘communicatie en PR’, websitebeheerder en een redacteur én een sponsorcommissie met 2 leden (sommige vrijwilligers hebben een dubbele functie). Naast dit Lokaal team van 14 vrijwilligers (enkele zijn ook fietsvrijwilliger) zijn er op dit moment, november 2023, circa 80 personen betrokken als fietsvrijwilliger (mei 2023: circa 60 fietsvrijwilligers).

Het aantal gasten is in 2023 ook weer verder gegroeid. Op dit moment, november 2023, hebben we circa 75 gasten (mei 2023: 63 gasten). Het blijkt dat de behoefte in Borne groot is aan het samen fietsen op onze duofietsen! Om daarop in te spelen, kunnen we nu melden, dat we een derde duofiets hebben besteld. Dit is mogelijk gemaakt door mooie, financiële bijdragen van vele sponsoren. Daarmee kunnen we nog meer mensen blij maken!”