Nieuws

Stichting Fietsmaatjes Borne doet mee aan de actie Rabo ClubSupport! Als lid van de Rabobank kun je ons financieel steunen door een stem uit te brengen op ons. Met jouw stem kunnen we nog meer mensen in Borne blij maken! 😊

Je kunt als lid van de Rabobank stemmen op ons van 4 t/m 26 september 2023. Via de Rabo app of via de website van de Rabobank kies je regio ‘Centraal Twente’ en zoek je op ‘Stichting Fietsmaatjes Borne’ en stem op ons!

Heb je wel een bankrekening bij de Rabobank, maar je bent geen lid? Dan kun je dat eenvoudig worden via de website van de Rabobank (zonder extra kosten).

Vertel het ook aan je vrienden, familie en kennissen om ook op Stichting Fietsmaatjes Borne te stemmen.

 

Hartelijk dank,

Lokaal Team Fietsmaatjes Borne

Mooie bijdrage van de Rotary Delden - Borne!

We hebben donderdag 16 februari 2023 een presentatie over Fietsmaatjes Borne mogen houden voor de Rotary Delden – Borne. Na de presentatie werden we (Joke Boevink en Hans Kamphuis) blij verrast met de uitreiking van een mooie cheque door de voorzitter Gerard Sleumer (rechts op de foto) van de genoemde Rotary. Daar worden we blij van🙂👍

Kies Fietsmaatjes Borne als goed doel!

Weer heerlijk asperges eten met een glas witte wijn erbij
én hiermee Fietsmaatjes Borne steunen?
Mooie, unieke combinatie en actie van de Lions Borne!

Bestellen van een Twents Aspergekistje 2023 kan,
wees er snel bij en kies daarbij dan wel
Fietsmaatjes Borne als goed doel!

Voor bestellen “Klik op de knop”
en kies het kistje met Fietsmaatjes Borne als goed doel.

Bij de vraag over welke Lion:
dan de naam van Dusan Olde Heuvelt invullen.

We hopen met deze actie een mooi donatiebedrag voor onze stichting te werven. Fietsmaatjes Borne is in mei 2022 gestart met 2 nieuwe duo fietsen en er wordt veel gefietst door de fietsmaatjes. Door de grote behoefte aan deze mooie voorziening in Borne en de sterke toename van het aantal gasten is het doel nu om een 3e duo fiets aan te schaffen. Hiervoor dienen wel eerst de benodigde financiële bijdragen, subsidies en donaties te worden binnengehaald. Dus steun als ‘Goede Doel’ bij de actie van Lions Borne komt goed uit voor Fietsmaatjes Borne!

Bindingsevenement'

Impressie van een mooi ‘Bindingsevenement’ van Fietsmaatjes Borne in het Kulturhus Borne. Vele gasten en vrijwilligers waren er bij om na ca. 3/4 jaar duofietsen ervaringen uit te wisselen, elkaar te ontmoeten en 5 vragen te beantwoorden in enkele steekwoorden. Vele mooie reacties ontvangen en ook enkele verbeteringsvoorstellen. Het was een gezellige middag met een klein hapje erbij. Het evenement is mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Menzisfonds. Onze ervaringen kunnen mooi gedeeld worden, ook in Twente.

Mooi bedrag bij actie Rabo Clubsupport 2022

Goedemorgen,
we hebben vanmorgen (11 Oktober 2022) een zeer mooie cheque mogen ontvangen van Rabobank Centraal Twente!
We hebben voor de 1e keer mee kunnen doen aan de Rabo Clubsupport actie en het heeft meteen het prachtige bedrag van € 529,88 opgeleverd🙂👍
Daar worden we zeer blij van en kunnen we goed gebruiken om onze gasten blijvend te laten genieten🙂
Iedereen die op ons heeft gestemd willen we zeer hartelijk danken 🙏
Lieve groeten,
Lokaal Team Fietsmaatjes Borne 

Stichting Fietsmaatjes Borne doet mee met RaboClubSupport 2022.

Een prachtig initiatief van de Rabobank, waarbij (sport)verenigingen en instellingen worden gesteund met een mooi geld bedrag.

Het bedrag, wat we als stichting kunnen ontvangen hangt af van het aantal stemmen, dat aan ons wordt gegeven en gebeurt door middel van de stemmen die door alle Rabobankleden worden uitgebracht.
Ieder Rabobank lid mag 3 stemmen uitbrengen die je moet verdelen over drie deelnemers..
Op de website van de Rabo vind je de (lange) lijst van de deelnemers.
Hoe kun je stemmen? Door in te loggen in de app of op de website van de RABO bank en via “Zelfregelen” en vervolgens “Mijn lidmaatschap” kun je klikken op Rabo ClubSupport.
Mag je ook stemmen, als je geen klant bij de Rabobank bent? Nee dat kan niet. Je moet een betaalrekening bij de bank hebben.
Heb je een rekening bij de bank, maar je bent niet lid van de Rabobank dan kun je dat eenvoudig worden via de website.(Rabobank!)
Dit kan al vanaf de leeftijd van 12 jaar en ouder: klik hier voor info en aanmelden als lid Rabobank (geen kosten)
Stemmen kan vanaf 5 sept. t/m 27 sept. 2022

Vanaf 3 oktober worden alle bedragen bekend gemaakt.
Mogen we op jullie stemmen rekenen, zodat we nog meer mensen Blij kunnen maken.?
Activeer je netwerk om ook op Fietsmaatjes Borne te stemmen.

Hartelijk dank,
Het bestuur
Fietsmaatjes Borne maakt mensen blij! We zijn er voor jong en oud.

Fietsmaatjes Borne staat op de braderie tijdens de Melbuul’ndagen in Borne!

Op zaterdag en zondag (27 en 28 augustus) staan we met een informatiestand op de braderie tijdens de feestelijke Melbuul’ndagen in Borne! De leden van het lokaal team wisselen elkaar af in de braderiekraam tijdens deze dagen.
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur zijn we om belangstellenden te informeren over Fietsmaatjes Borne. Met kleurige posters en met één van twee mooie, blauwe duofietsen proberen we ons meer bekend te maken onder de inwoners van Borne. Tevens willen we nieuwe fietsvrijwilligers werven, gasten uitnodigen en willen we particuliere donateurs werven.
Ook promoten we nu al op de braderie om ons financieel te steunen door een stem op ons uit te brengen tijdens de Rabo Clubsupport actie van 5 t/m 27 september!
We staan tegenover de entree van de Albert Heijn.
Kom langs bij onze informatiestand, we kijken uit naar je komst😊

Mooie financiële bijdrage voor ons uit het Menzisfonds 2022 !

Voor het project “Bindingsevenement” hebben we een mooie financiële bijdrage van € 1.600,- ontvangen vanuit het Menzisfonds 2022!  Het evenement heeft als doel om aan het eind van het eerste fietsseizoen (eind 2022) alle gasten, vrijwilligers, de coördinatoren, het technische team en het bestuur met elkaar in contact te brengen om daarmee de binding in het Fietsmaatjes Borne Team te vergroten. Bij dat evenement kan men elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen. 
Promotie van het Fietsmaatjes concept in Borne en Twente door middel van videofilmpjes en ervaringen van de fietsmaatjes is een ander aspect van dit bindingsevenement.

Lees verder het Persbericht van Menzis.

Fietsmaatjes Borne Heeft provinciale primeur

Vuurdoop voor nieuwe duofietsen

Met een stralende, maar tegelijk ook ietwat gespannen gelaatstrek stapten Hans Kamphuis als voorzitter van de Stg. Fietsmaatjes Borne en burgemeester Jan Pierik woensdagmiddag samen op de fonkelnieuwe duofiets om een kleine proefronde door het Bornse dorpscentrum te maken. De proefrit vormde de apotheose van de officiële ingebruikneming van maar liefst twee fietsen, met een gezamenlijke waarde van rond de 26.000 euro. “Maar dan heb je ook wat”, zo lichtte Jieles van Daalen van de stichting even later toe. “Beide fietsen hebben elektrische trapondersteuning en alles om ook de moeilijk bewegende mensen het plezier van fietsen mee te geven.”

 

Eerste lokale Fietsmaatjes organisatie in Overijssel

14-09-2021
Fietsmaatjes Borne verder als stichting
Dinsdagmiddag werden bij notariskantoor KW&DK (Kuhlmann Westerhof & De Kok) aan de Bekenhorst de handtekeningen geplaatst onder de oprichtingsakte van de nieuwe Stichting Fietsmaatjes Borne. Waarmee een nieuwe stap werd gezet in het verder professionaliseren van de vrijwilligersorganisatie. Een van de speerpunten in de komende tijd is de aanschaf van twee nieuwe duo-fietsen, waarvoor een beroep zal worden gedaan op gelden die via subsidies, donaties en schenkingen zullen moeten binnenkomen.

Fietsmaatjes Borne trapt af: op de duofiets samen bewegen én bijkletsen

BORNE – De duofiets is zoveel meer dan een vervoermiddel.
Het is een vorm van communicatie, een instrument om eenzaamheid tegen te gaan.
„De doelgroep is groter dan wat we nu bereiken.”